VPS Adatbiztonság

Adatai biztonságban vannak a Nextservernél

  • Kommunikációs hálózat védelme
  • Hozzáférési jogosultság ellenőrzés
  • Opcionális biztonsági szolgáltatások

A Nextservernél célunk, hogy VPS szolgáltatásunk ne csak árban, de üzembiztonságban is versenyképes legyen, ezzel követve az üzlet elvárásait. A biztonsági intézkedéseink átláthatósága érdekében készítettük el a következő infrastruktúrával és opcionális szolgáltatásainkkal kapcsolatos összefoglalót.

Infrastruktúránk a következő védelmi mechanizmusokkal van ellátva

Kommunikációs hálózat védelme: IP, MAC, ARP hamisításos támadás (spoofing) elleni védelem

Tárolt adatok titkosságának védelme: A VPS-sel kapcsolatos esetleges karbantartási munkák (reboot, távoli elérés, adatok mentése) elvégzése előtt cégünk operátorai minden esetben ellenőrzik a munkát kérelmező személyes adatait és jogosultságát. Minden VPS az egyedi azonosítója alapján kerül nyilvántartásba.

Tárolt adatok integritásának védelme: Minden VPS-t futtató fizikai rendszer legalább RAID1 szintű adattükrözéssel rendelkezik az esetleges lemez hibák kivédése céljából.

Kiegészítő biztonsági szolgáltatások

Dedikált virtuális hálózat: Igény esetén egy adott ügyfélhez tartozó VPS-ek számára egy zárt, más VPS közti kommunikációtól védett VLAN hálózat szolgáltatás igényelhető (opcionális, ingyenes).

Biztonságos távoli kapcsolódás: VPN szolgáltatás amely a VPS és az Ön hálózata vagy végpontja közötti titkosított kapcsolat létrehozására szolgál. E segítségével a végpont és a VPS között létrejövő kapcsolatok egy titkosított kommunikációs adatcsatornán haladnak át (opcionális, feláras).

Biztonságos HTTPS kommunikáció: A VPS-ekhez SSL tanúsítvány szolgáltatás standard vagy wildcard SSL (opcionális, feláras).

Távoli mentés: Az éles VPS környezettől távoli helyen üzemelő (off-site) mentési rendszer használata rsync vagy FTP protokollon keresztül (opcionális, feláras).