VPS infrastruktúra jellemzői

Kiszolgáló infrastruktúra főbb jellemzői

  • Monitorozott infrastruktúra
  • Helyi RAID10 tömbök
  • KVM virtualizáció
  • Belső gigabites gerinchálózat

Fizikai elhelyezés

Fizikai infrastruktúránk megbízható és jól őrzött budapesti szervertermekben vannak elhelyezve közvetlen BIX kapcsolattal.

Hardver

VPS szolgáltatásunkat több, előzetesen alaposan leteszelt fizikai szerverrel szolgáljuk ki. Külön kérésre az egyes VPS-eket egymástól eltérő fizikai szerverre is el tudjuk helyezzük helyezni ezzel is, ezzel is növelve a kialakított VPS infrastruktúra rendundanciáját. A legjobb sebességet és megbízhatóságot szem előtt tartva szervereink mindegyike legalább 1 darab modern, 4 magos processzorral, DDR3 memóriával és minimum 4 merevlemezből álló RAID10 tömbökkel vannak felszerelve A VPS-ek közötti hálózati kapcsolatot gigabites belső gerinchálózat biztosítja. Alapértelmezésben a VPS-ek 100 Mbites kapcsolaton csatlakoznak a BIX-re. Opcionálisan ez a sebesség gigabitesre bővíthető. Egyedi igények alapján egészen 32 GB VPS memóriáig képesek az igényeket kiszolgálni.

Virtualizációs szoftver

VPS-einket főként KVM virtualizációs alapon szolgáljuk ki, de egyedi igények esetén VMware ESXi 5.0 hypervisort is elérhető. Mindkét virtualizációra jellemző, hogy a kernel szintű virtualizációhoz képest (OpenVZ, Linux-Vserver) semmilyen Linux kernellel kapcsolatos megkötése sincsen így igény szerint – VPN kapcsolathoz vagy fájlrendszer titkosításhoz szükséges – egyedi kernel modulok betöltése is lehetőség van. pl. tun, ipsec, cryptoloop.

Rendszerfelügyelet és menedzsment

Rendszereinket különböző rendszermonitorozó alkalmazásokkal folyamatosan szemmel tartjuk. A CPU és memória használatot valamint a hálózati kapacitások folyamatos figyelésével az esetleges apróbb hibák előfordulásról is az operátorok riasztást kapnak. VPS infrastruktúránk hideg és meleg tartalékolt rendszerek, a legtöbb hardware alkatrészből mindig van rendelkezésre álló szabad tartalék. Melegtartalék jelen esetben az infrastruktúrával egy fizikai helyszínen elhelyezett másodlagos (backup) szervereket rendszert jelenti.