VPS kérdések és válaszok

Fizikailag hol tárolják az adataimat?

Szervereink a budapesti ATW Internet Kft. és a T-Systems Dataplex szervertermeiben vannak elhelyezve. VPS szolgáltatásunkat elsődlegesen az ATW-s szerverteremből szolgáljuk ki. Amennyiben Dataplexben hostolt VPS-re lenne szüksége kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Mit értenek alaprendszer telepítése alatt?

A kiválasztott operációs rendszer telepítését a telepítő által felkínált minimális telepítés opcióval + SSH szerver és sudo telepítését.
Apache, PHP, MySQL és egyéb alkalmazások telepítését és konfigurálást, spam szűrő beállításokat nem tartalmazza.

Mit kell tennem a kiszolgáló hardware esetleges fizikai meghibásodás esetén?

Önnek semmit se kell tennie! Az operátorok értesítést kapnak és a hideg/meleg tartalék szerverek segítségével a szerződésben vállalt időn (SLA) belül elhárítják a hibát és visszaállítják a szolgáltatást annak eredeti állapotába. A hibaelhárítási folyamat közben folyamatos tájékoztatást adunk a munka állapotáról és várható befejeztéről.

Milyen rendelkezésre állást nyújt a Nextserver?

VPS rendelkezésre állás 99,9% – A Nextserver karbantartás miatt szüneteltetheti a szolgáltatást, erről e-mail formájában tájékoztatja az ügyfelet, legalább a tervezett karbantartás előtt 48 órával. Az ebből adódó üzemszünet nem haladja meg a havi 3 órát. A karbantartási időszakok nem számítanak bele a rendelkezésre állás számításába.

Mit lehet a VPS-re telepíteni?

Bármilyen Linux / Windows operációs rendszert lehet a VPS-ekre telepíteni, amit KVM vagy ESXi virtualizáció megenged. Ezeket a operációs rendszereket mindenképp támogatjuk:

Linux esetén egyedi kernelmodulok, pl. fájlrendszer titkosítás, VPN is szabadon használható.

Operációs rendszerre pedig szabadon telepíthető bármilyen szoftver, ami nem ütközik az ÁSZF-ünkbe.

Hogyan és mikor lehet a VPS-t bővíteni?

CPU, memória, disk bővítés gyakorlatilag bármikor, amikor igény van, általában csak egyetlen újraindításra van szükség (ha nem sürgős, akkor tipikusan éjfél után szoktunk ilyen beállításokat eszközölni).

Reverse IP beállítható-e?

Természetesen! Annyi megkötéssel, hogy a beállítás időpillanatában a beállítandó hostnévnek a kíván IP címre kell mutatnia.

Nekem kell-e az alkalmazásokat telepíteni?

Röviden: Igen. Részletesebben: Nem feltétlenül. Pontosabban: alapvetően a VPS szolgáltatással a Nextserver csak infrastruktúrát nyújt az ügyfél számára, de Menedzselt VPS keretében nyújtunk rendszergazdai szolgáltatást is.

Mire nem használható a VPS?

A virtuális szervereken tiltunk minden jogsértő tevékenységet, mint pl. spam küldést vagy Peer2Peer seed szerver üzemeltetést. Ezekről bővebben az ÁSZF-ben olvashat.

Milyen megkötések vannak a VPS csomagokon?

Mi történik, ha nem vagyok elégedett a szolgáltatással?

A VPS szolgáltatás igénybevételét követő 30 napon belül élhet pénzvisszafizetési garanciánkkal.